Appel-perencrumble met een twist van kruidnoten

0
276

Nu dat het weer wat kouder wordt is gaan mensen vaker genieten van een lekker warm dessert. Vaak wordt er gedacht dat een dessert heel ongezond is maar dat hoeft niet perse zo te zijn. Zo zijn er verschillende desserts waar ook groente en/of fruit in wordt verwerkt en dit is dan een mooi excuus om dit lekker op te gaan peuzelen. Deze keer is het een appel-perencrumble met een twist van kruidnoten. Heerlijk voor deze koudere dagen en met de Sint die binnenkort in het land komt. Zo kan je een lekker gezond gerecht maken wat je toch doet denken aan Sinterklaas.

Benodigdheden:

  • 2 elstar-appels
  • 2 peren
  • 2 theelepels speculaaskruiden
  • 55 gram tarwebloem
  • 100 gram ongezouten boter
  • 75 gram grove havermoutvlokken
  • 100 gram rietsuiker
  • 55 gram tarwebloem
  • 1 mespuntje zout
  • Een ovenschaal

Lets start!

Als eerst is het van belang dat je de oven alvast voorverwarmt op 180 graden. Schil de appels en de peren en snijd ze in blokjes van elk twee centimeter. Verwijder uiteraard ook het klokhuis en gebruik alleen de goede delen van het fruit. Meng vervolgens het fruit met de speculaaskruiden, 1 eetlepel bloem en 2 eetlepels rietsuiker. Doe het fruitmengsel vervolgens in een ingevette ovenschaal.

Doe vervolgens de kruidnoten in een zakje of een schone theedoek en verkruimel deze. Dat kan met een deegroller of met een ander voorwerp, maar je kan er ook wat leuks mee maken met je kinderen. Bijvoorbeeld dat ze het fijn moeten stampen in een grote zak op de grond. Natuurlijk kan je het ook in een blender stoppen en zorgen dat het kruimels worden.

Snijd dan de koude boter in blokjes en meng de verkruimende kruidnoten met de rest van de suiker, havermout, bloem, het zout en de blokjes boter met je handen totdat het een kruimelig deeg is. Wrijf hierbij de boter tussen je vingers door de andere ingredienten.

Verdeel vervolgens het kruidenmengsel over het fruit in de ovenschaal zodat alles goed bedekt is. Bak dit vervolgens voor twintig à vijf en twintig minuten in het midden van de oven.

Dan kan je heerlijk gaan genieten van deze crumble!

Wil je het nog aftoppen met iets speciaals? Ga dan voor een koffie met wat speculaaslikeur bijvoorbeeld of voeg een bolletje ijs aan het dessert toe. Dit kan dan lekker smelten over de warme crumble die je net hebt gemaakt.

Misschien is het in deze tijd juist wel van belang om leuke dingen te doen, om een winterdip te voorkomen. Het is wel handig als je weet hoe je er mee om kan gaan, dat kan je in dit artikel lezen. Samen met die tips en deze crumble kom ook jij de koude dagen door!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here