Zo bouwen Apple-gebruikers gemakkelijk hun eigen website met Sparkle

0
253

Droom jij al jaren van je eigen website maar heb je absoluut geen kaas gegeten van HTML en coderen? No worries, met Sparkle bouw jij binnen no-time je eigen professionele website.

Een website bouwen zonder kennis van HTML en coderen

Sparkle is de Apple-applicatie voor het snel en eenvoudig bouwen van websites. Je hoeft zelf helemaal niets te coderen, dit wordt voor je gedaan. Het enige dat je moet doen om je website up and running te krijgen is een menu maken, zodat bezoekers gemakkelijk door je website kunnen navigeren. Een menu maak je door via de knop ‘meer…’ en de knop menu de verschillende onderwerpen van je website in te voeren, zoals home, over ons, contact etcetera.

Overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik

Sparkle is heel overzichtelijk en gemakkelijk te gebruiken. Als je het programma voor de eerste keer opent kan je ervoor kiezen om video tutorials te volgen om je op weg te helpen. Als je ‘maak een nieuwe website’ kiest kom je meteen in je nieuwe lege website terecht. Als je graag een mooi design wilt voor je website maar zelf niet handig bent met het maken van designs, kan je ook kiezen voor een Pre-built design van Sparkle. Via ‘documentation’ vind je uitgebreide uitleg over hoe Sparkle werkt en wat je ermee kunt.

De vele mogelijkheden van Sparkle

Heb je een design of ‘maak een nieuwe website’ gekozen dan kan je meteen aan de slag. Via de knop meer… vind je knoppen voor het invoeren van tekst, afbeeldingen en albums en kan je tweets insluiten en linken naar je Twitter-account en je Facebookpagina. Sparkle is compatibel met JPG-, PNG- en PSD-bestanden. Als je een afbeelding hebt geplaatst, kan je deze op verschillende manieren op je website presenteren. Via de handige voorvertoning kan je meteen zien hoe het eruit komt te zien. Zo maak je snel en gemakkelijk overzichtelijke pagina’s, zoals bijvoorbeeld een portfolio van je foto’s.

Wat kost Sparkle?

Voor de meeste applicaties waar je websites mee kan maken moet je maandelijks een bepaald bedrag betalen. Een groot voordeel van het gebruik van Sparkle is dat je dit programma gratis kunt gebruiken. Met Sparkle Free kan je een site publiceren met drie pagina’s. Sparkle Basic bied je een website met 10 pagina’s. Dit lijkt misschien niet veel, maar kan voor sommige mensen al genoeg zijn. Voor Sparkle One en Sparkle Pro moet je wel betalen, maar dan heb je als voordeel dat je ze maar een keer hoeft te kopen en vervolgens levenslang kan gebruiken. Voor Sparkle One betaal je eenmalig slechts

€ 21,99 en voor Sparkle Pro € 99,99. Sparkle biedt helaas geen webhosting (je website daadwerkelijk online publiceren), maar dit kun je eenvoudig afnemen bij bijvoorbeeld Strato. Je bent dan nog steeds goedkoper uit dan bij een website-applicatie waarvoor je maandelijks moet betalen.

Sparkle, zowel voor privé als voor zakelijke doeleinden

Natuurlijk biedt Sparkle nog veel meer mogelijkheden die ik in dit korte blog niet allemaal kan benoemen. Ga vooral zelf lekker met Sparkle aan de slag en maak prachtige websites, zowel voor privé als voor zakelijke doeleinden. Kijk voor meer informatie over het bouwen van een website op deze pagina. Veel plezier!

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here