Smoothie recepten met aardbeien

0
195

Nu dat het weer steeds beter wordt, is de kans groot dat jij jouw leven wil gaan verrijken door meer fruit te gaan eten. Een makkelijke en laagdrempelige manier om meer fruit te gaan eten, en ook groentes bijvoorbeeld, is door smoothies te gaan maken. Dit betekent dat je eigenlijk wat fruit – en eventueel groentes – in een blender doet en de boel eens lekker door elkaar laat gaan. Zo krijg je een heerlijk drankje, dat ook nog eens gezond is. Nu is het bijvoorbeeld lekker om aardbeien in deze smoothie te gaan doen. Hieronder lees je wat lekkere recepten.

Keep it easy – aardbei en banaan

Een van de makkelijkste en laagdrempelige recepten voor een smoothie, is om een banaan samen met aardbei te voegen en dit in de blender te doen. Hier kan je bijvoorbeeld wat melk bij doen, maar ook sinaasappelsap is een goede optie. Je kan eigenlijk varieren en doen wat jij zelf lekker vindt. Je kan er dan dus ook een kiwi bij doen, dat is vaak ook een erg lekkere combinatie.

Iets exotischer

Als je voor iets exotischer wil gaan, dan is aardbei samen met mango ook een erg goede combinatie. Zo is dit heerlijk om te doen als je een lekkere combinatie wil maken. Ook kan je hier nog wat banaan aan toevoegen, of juist een kiwi. Ook ananas met aardbei is een goede combinatie, om er voor te zorgen dat je helemaal in een tropische sfeer komt met je drankje.

Spinazie en aardbei

Het klinkt misschien als een gekke combinatie, maar aardbei samen met spinazie is erg lekker. Dit is ook een makkelijke manier om aan je ijzer te komen. Het is namelijk goed voor je om dat zo af en toe binnen te krijgen. Een andere manier om aan meer ijzer te komen, dat lees je hieronder.

Voeg chiazaad toe

Wellicht heb je hier ooit van gehoord, maar het is tegenwoordig helemaal hip en steeds gebruikelijker om ook iets van lijnzaad of chiazaad. Chiazaad zijn eetbare zaadjes uit een bloeiende plant. Dit is erg goed voor je, het valt dan ook wel onder de superfoods. Dat komt doordater enorm veel omega 3-vetzuren in zitten, net als ijzer, eiwitten, vezels en calcium. Daarnaast zit er ook vitamine B1, B2 en B3 in. Het zit dus boordevol gezonde voedingstoffen dus. Het zijn kleine zaadjes die je dus kan toevoegen aan je smoothie bijvoorbeeld. Let wel op dat het vrij snel vocht opneemt, dus voeg het als laatste toe. Het gaat dan ook aan elkaar plakken dus voeg het niet te voeg toe. Heerlijk mee in de blender laten draaien en je hebt meteen nog meer voedingstoffen binnen buiten alleen de groentes en het fruit van je smoothie.

Nu je toch al goed bezig bent, wil je misschien ook wat weten over nog meer manieren om meer water te gaan drinken. Dit is namelijk ook erg belangrijk voor je!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here