Zo voorkom je droge lippen!

0
362
lippen

Droge lippen, iedere vrouw heeft er geregeld mee te maken. Het voelt niet fijn en daarnaast ziet het er natuurlijk ook niet bepaald mooi uit. In sommige gevallen voelen jouw lippen alleen droog aan, maar het probleem kan ook alleen maar erger worden. Indien lippen lange tijd droog zijn, ontstaan er scheurtjes en barstjes in de huid. Doordat jij jouw lippen regelmatig van elkaar haalt en op elkaar zet, merk je dit vrijwel iedere keer. Geen prettig gevoel natuurlijk. Daarom probeer jij er waarschijnlijk alles aan te doen om droge lippen te voorkomen. Voor veel mensen is dit echter makkelijker gezegd dan gedaan. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om droge lippen te voorkomen. Wij geven jou hieronder een aantal nuttige tips. Doe er je voordeel mee!

1. Zorg dat je voldoende vocht binnenkrijgt

Een droge huid is regelmatig het gevolg van een tekort aan vocht in het lichaam. Waar je dit op de rest van jouw lichaam niet snel merkt, is dit op de lippen wel het geval. Lippen drogen namelijk snel uit wanneer er te weinig vocht aanwezig is in het lichaam. Om droge lippen te voorkomen raden wij je dan ook aan om dagelijks voldoende water te drinken. Natuurlijk hoef je niet de hele dag door alleen maar water te drinken. Andere dranken waar veel water in zit zijn natuurlijk ook prima om ervoor te zorgen dat er voldoende vocht in jouw lichaam komt.

2. Gebruik lippenbalsem

Wanneer vrouwen voelen dat zij droge lippen krijgen, smeren zij vaak direct lippenbalsem op hun lippen. Vandaag de dag zijn er talloze varianten lippenbalsem verkrijgbaar. De meeste mensen zijn geneigd om voor een balsem te kiezen met een lekkere geur of zelfs met een smaakje. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar het gaat natuurlijk om het effect ervan op jouw lippen. Lang niet iedere lippenbalsem werkt namelijk even goed. Zorg er daarom altijd voor dat jij een lippenbalsem gebruikt die jouw lippen goed vet houdt. Koop dus niet maar zo de eerste de beste lippenbalsem, maar verdiep je eerst in de verschillende soorten. In dat geval is de kans het grootst dat jij een balsem kiest die goed is voor jouw lippen.

3. Adem door neus in plaats van mond

Mensen ademen van nature in door hun neus. Toch zijn er ook mensen die ademen via hun mond. Ademen via de mond is een van de voornaamste oorzaken van droge lippen. Door te ademen via jouw mond trekt er namelijk constant koude lucht over jouw lippen. Deze lucht kan ervoor zorgen dat jouw lippen binnen de kortste keren uitdrogen. Dit is al helemaal het geval op koude dagen. Dan drogen lippen namelijk nog sneller uit dan normaal. Wil jij niet te maken krijgen met droge lippen? Zorg dan dat jij via je neus ademt. In de wintermaanden kan het daarnaast helpen om een sjaal voor je mond te dragen. De kans op droge lippen wordt hierdoor al een heel stuk kleiner.

4. Smeer lippen in bij warm weer

Lippenbalsem wordt over het algemeen alleen gebruikt in het geval van droge lippen. Dit gebeurt voornamelijk op de koudere dagen in de winter. Lippen drogen dan immers sneller uit. Wist jij echter dat jouw lippen ook in de zomer betrekkelijk eenvoudig uit kunnen drogen? Dit is zeker het geval wanneer je op vakantie gaat naar een warm land. Veel mensen smeren hun gezicht in met zonnebrandcrème, maar vergeten hierbij hun lippen. Hierdoor is de kans groot dat jouw lippen uitdrogen. Om droge lippen in de zomer te voorkomen is het belangrijk dat jij jouw lippen ook in de zomer beschermt tegen uitdroging. Hoe je dit doet? Met behulp van een lippenbalsem met SPF. Hiermee bescherm jij jouw lippen tegen UVA- en UVB-straling. Zodoende sluit jij droge lippen in de zomermaanden dus ook uit!

5. Blijf van droge lippen af

Zijn jouw lippen reeds uitgedroogd? Dan is lippenbalsem smeren een aanrader. Helaas heeft niet iedereen dit direct bij de hand. Veel mensen zijn dan geneigd om aan hun lippen te likken. Op deze manier blijven de lippen immers vochtig. Het likken aan droge lippen werkt echter averechts. Jouw lippen zullen hierdoor namelijk alleen nog maar veder uitdrogen. Door het speeksel kunnen lippen zelfs verder gaan irriteren. Zijn jouw lippen ontzettend droog? Dan kunnen er ook nog eens verschillende velletjes loslaten. Veel mensen zijn geneigd aan deze velletjes te trekken. Dit raden wij jou echter ten zeerste af. Waarom? Omdat er op deze manier wondjes kunnen ontstaan en dat kan voor een pijnlijk gevoel zorgen. Daarnaast komen er bacteriën op jouw lippen wanneer jij er met jouw vingers aanzit. Blijf dus altijd van droge lippen af, zowel met je vingers als met je tong!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here