Extra inkomsten genereren: 4 tips voor een leuke side hustle

0
196

Geld heb je nooit genoeg. Het is daarom helemaal van nu om naast je vaste baan extra inkomstenbronnen te creëren: zogenaamde side hustles. Een side hustle kan een eenmalige, tijdelijke actie of handeling zijn waarmee je iets bijverdiend, of een tweede baan of eigen bedrijfje naast je baan. Je kunt het zo gek niet bedenken of er valt geld mee te verdienen. Het geld ligt letterlijk op straat, maar je moet het wel weten te vinden. In dit artikel geven we je inspiratie en ideeën voor het opzetten van een extra inkomsten bron naast je baan. Op deze manier spaar je sneller voor die verre reis of nieuwe auto, of kun je bijvoorbeeld je studieschuld sneller afbetalen.

Neem een krantenwijk of wordt pakketpunt
Een makkelijke, voor de hand liggende side hustle is het nemen van een tweede baantje, zoals een krantenwijk. De krant moet ’s ochtends vroeg bezorgd worden en is daarom makkelijk te combineren met een kantoorbaan. Andere opties zijn het bezorgen van pakketten op momenten dat je niet hoeft te werken. En ben je elke dag na 15.00 uur thuis, bijvoorbeeld omdat je onregelmatig of heel veel thuis werkt? Dan kun je je aanmelden als pakketpunt. De pakketten die niet bezorgd konden worden worden bij jou thuis gebracht en mensen komen ze weer bij je ophalen. Dat is makkelijk verdienen.

Wordt mysteryshopper
Veel grote bedrijven en winkelketens maken gebruik van mysteryshoppers. Supermarkten, drogisten, kledingwinkels, autodealers, je kunt het zo gek niet bedenken of er worden mysteryshoppers ingezet om de klantvriendelijkheid te toetsen en om medewerkers op te leiden. Dit gebeurd zowel door middel van fysieke winkelbezoeken als ook door het voeren van telefoongesprekken en e-mailconversaties. Het uurtarief is niet schrikbarend hoog, maar het is een leuke side hustle naast je baan en je bepaald bovendien zelf welke en hoeveel opdrachten je uitvoert.

Ga een product verkopen
Je kunt naast je baan ook producten gaan verkopen. Dit kan heel gemakkelijk online, via een webshop of de grotere, bekende sites. Je kunt producten zelf maken of laten ontwikkelen, of simpelweg ergens inkopen tegen een lagere prijs en met winst verkopen. Zeker producten die lastiger verkrijgbaar zijn en waar je zelf affiniteit mee hebt zullen het goed doen. Je kunt op deze manier een langdurige inkomstenstroom creëren, of eenmalig een partij opkopen en verkopen met winst. Om het wat passiever te maken kun je het versturen van de producten uit handen geven aan een fulfilment bedrijf, zodat je er bijna geen omkijken naar hebt.

Biedt een online cursus aan
Als je een bepaalde expertise hebt, en als je even goed nadenkt heeft iedereen die wel, kun je online geld verdienen door een cursus aan te bieden. Dit kost in het begin veel tijd en werk, je moet immers de cursus maken en een groot bereik krijgen om je cursus aan de man te brengen. Maar als dit eenmaal loopt en mensen weten je te vinden, dan kun je de cursus steeds opnieuw verkopen zonder dat het je veel extra werk kost. Hetzelfde geldt voor het uitbrengen van een boek of templates.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here