Wat zijn de voordelen van dropshipping?

0
308
voordelen dropshipping

Een groot verschil tussen de traditionele retailmodel en dropshipping is dat de webwinkelier geen voorraad heeft. In plaats daarvan koopt hij of zij het assortiment van een derde partij. Doorgaans zijn dit fabrikanten of groothandels. Het gevolg van deze manier van werken is dat de webwinkelier alleen een webshop nodig heeft om producten te verkopen. Het is namelijk niet nodig om producten in huis op te slaan. Het assortiment van de derde partij staat online, maar de webwinkelier heeft het nooit in handen. Ook een kantoor en klantenservice is bij dropshipping niet nodig, omdat de leverancier de distributie overneemt.

Geen flinke investering nodig

Webwinkeliers kiezen om verschillende redenen voor dropshipping. Ten eerste omdat ze geen duizenden euro’s hoeven te investeren om aan inventaris te komen. Normaal moeten detailhandelaren een flink bedrag neerleggen om aan een (online) assortiment te komen.  Daardoor liggen de overheadkosten van een gemiddeld dropshipping bedrijf bijzonder laag. Wanneer je vanuit huis werkt met een laptop ben je vaak minder dan 200 euro kwijt. Het geld dat je bespaart met dropshipping, kun je vervolgens weer gebruiken voor andere facetten van het bedrijf.

Geen voorraadbeheer

Onthoud wel dat de overheadkosten zullen toenemen wanneer je bedrijf groeit. Aan de andere kant maak je dan natuurlijk ook meer omzet. Dit terwijl je geen zorgen hebt over de vraag of er genoeg voorraad is. Omdat er geen sprake is van een eigen assortiment is voorraadbeheer namelijk niet nodig. Je hoeft klanten niet te laten wachten op een bepaald product. Ook hoeven bestellingen niet ingepakt en verscheept te worden, want dit doet een andere partij. Hetzelfde geldt voor het verwerken van teruggestuurde producten en binnenlandse- en buitenlandse zendingen. Al met al bespaart dropshipping de gemiddelde webwinkelier een hoop tijd en zorgen.

Flexibel

Het nieuwe werken is flexibeler dan ooit. Steeds meer mensen werken meerdere dagen per week of misschien wel dagelijks met hun laptop vanuit huis of een flexplek. Dropshipping past perfect bij deze ontwikkeling. Tegenwoordig kun je een webwinkel leiden van waar dan ook ter wereld, zolang je maar een internetverbinding hebt. Dit betekent natuurlijk niet dat je alleen maar individueel bezig bent, want communicatie met leveranciers en klanten is van groot belang voor het succes van je dropshipping bedrijf. Zonder samen te werken met goede leveranciers kun je geen producten en diensten leveren aan klanten. En zolang klanten niets kopen, maak jij geen omzet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here