Kerstboom versieren: deze tips moet je lezen!

0
354
kerstboom versieren

Veel Nederlanders halen tussen Sinterklaas en Kerstmis een kerstboom in huis. Deze boom behoort tot de tradities van kerst. Met zo’n boom breng jij niet alleen groen, maar ook gezelligheid in huis rond de feestdagen. Althans, wanneer jij hem versiert. Het versieren van een kerstboom is makkelijker gezegd dan gedaan. Er gaat vaak behoorlijk wat tijd in zitten, zeker wanneer je een grote boom hebt. Daarnaast hebben veel mensen geen flauw idee hoe zij een kerstboom eigenlijk moeten versieren. Worstel jij ook geregeld met het versieren van jouw kerstboom? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij geven jou in deze tekst namelijk een aantal tips die jou vast en zeker helpen bij het versieren van jouw kerstboom!

1. Begin altijd met de lampjes

Heb jij de boom in huis staan? Dan wordt het de hoogste tijd om te beginnen met het versieren ervan. Maar ja, waar begin je eigenlijk met het versieren van een kerstboom? Is het handig om eerst de slingers op te hangen of moet je toch starten met de lampjes? De makkelijkste manier om te beginnen is eerst de lampjes in jouw boom te hangen. Begin jij met de slingers? Dan ervaar je waarschijnlijk snel genoeg dat het nagenoeg onmogelijk is om later de lampjes nog mooi in de boom te verwerken. Indien jij start met de lampjes heb je nog geen last van andere versieringen. Hierdoor kun je de lampjes makkelijk en mooi over de kerstboom verdelen. Hangen de lampjes? Ga dan over op de slingers en eindig met de kerstballen en andere kleine versiersels.

2. Gebruik lampjes voor meer diepte

De meeste mensen verspreiden de lampjes lukraak over hun boom. Indien de boom in een hoek staat, wordt de achterkant niet of nauwelijks verlicht, maar de voorkant natuurlijk wel. Wist je echter dat het wel degelijk handig kan zijn om na te denken over de plek van de lampjes? Waarschijnlijk niet. Zo is het bijvoorbeeld geen fraai gezicht wanneer jij lampjes op kale plekken hangt. Hierdoor valt de kale plek juist alleen nog maar meer op. Wil jij meer diepte creëren in jouw kerstboom? Dan geven wij je als tip mee om de lampjes wat verder de boom in te drukken. Uiteraard moet je dit niet met alle lampjes doen, want dan valt het licht niet goed meer op. Plaats sommige lampjes wat dieper in de boom en anderen juist wel vooraan. Op deze manier ontstaat er namelijk een mooi effect.

3. Vergeet de onderkant niet

Een kerstboom wordt vaak in een pot geplaatst wanneer deze in huis staat. Dit dient een stevige pot te zijn, want anders valt de boom snel om. Wanneer jij de boom zelf mooi versierd hebt, is het natuurlijk niet echt fraai als je tegen een lelijke pot aankijkt. Vergeet daarom ook niet om de onderkant van de boom te versieren. Je kunt natuurlijk een mooi gekleurd kleed om de pot wikkelen. Kies in dat geval voor een kleed in de kleur van de versiering die in de boom hangt. Op deze manier ontstaat er namelijk één geheel. Daarnaast zijn er ook speciale manden verkrijgbaar waar jij de pot in kunt plaatsen. Zo ziet het er al een stuk minder lelijk uit. Heb jij een kerststal thuis? Dan kun je deze natuurlijk ook prima gebruiken om de onderkant van jouw kerstboom mee te versieren.

4. Werk van boven naar beneden

Bij het versieren van een kerstboom hebben veel mensen geen vast patroon. Toch is het handig om de boom van boven naar beneden te versieren. Veel mensen beginnen echter onderaan. Waarom het verstandig is om juist bovenaan te beginnen? Voornamelijk omdat jij zo goed het overzicht houdt over de boom. Zo zie je bijvoorbeeld snel plekken waar nog geen of te weinig versiering hangt. Daarnaast beperk je zo ook de kans op kapotte kerstballen. Wanneer jij van onder naar boven werkt, kun je versiersels namelijk aanstoten. Doordat veel van deze versiersels van glas zijn, is de kans groot dat deze kapot gaan wanneer ze vallen. Door van boven naar beneden te werken is het ten slotte ook nog makkelijk om de versiersels na afloop van de kerst weer uit de boom te verwijderen.

5. Kies voor de juiste kleur

Veel mensen kiezen een bepaalde kleur uit waarmee zij hun kerstboom willen versieren. Dit hoeft niet per se één kleur te zijn, maar kunnen er ook gerust meerdere zijn. Het kiezen van een kleur is echter niet altijd even makkelijk. Jij kiest mogelijk voor jouw lievelingskleur, maar is dit ook de beste keuze? De kans is aanwezig dat deze kleur juist afsteekt bij de rest van jouw woning. Hier zit je natuurlijk ook niet op te wachten. Kies daarom altijd een kleur die aansluit bij de rest van jouw interieur. Wil jij meerdere kleuren terug laten komen in jouw kerstboom? Beperk je dan tot maximaal drie kleuren. Ga jij voor meer dan drie kleuren? Dan wordt het wel een hele bonte boom. Denk dus goed na over de kleuren voordat jij allerlei versiersels aan gaat schaffen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here