Longboarden: hoe doe je dat?

0
13262

Longboarden is een populaire activiteit die sinds een korte tijd ook in Nederland veel gezien wordt. Mensen die over de fietspaden scheuren met een groot-uitgevallen skateboard. Vooral in landen zoals Amerika zie je veel mensen de heuvels afrollen met hoge snelheden, maar in Nederland hebben we niet zo veel heuvels. Toch kun je in Nederland ook gewoon lekker longboarden, maar hoe start je daarmee?

Veiligheid voorop

Zoals bij veel buitensporten is veiligheid erg belangrijk bij longboarden. Je gaat toch makkelijk een stuk sneller dan je denkt, dus een nare val kan erg veel pijn doen. Dus voordat je op je longboard stapt, let dan op een paar dingen. Als eerste is het belangrijk om zelf bescherming aan te doen. Kniebeschermers en polsbeschermers zijn hier je beste vrienden. Als je valt zijn dat namelijk de punten waar je jezelf op dat moment mee op kan vangen. Een helm is ook handig vaak, zodat als je je hoofd goed kan beschermen in een val. Als laatste is het belangrijk om goed op je omgeving te letten. Zorg dat je niet zomaar voor een auto de weg op schiet, of over een pad gaat met veel takken en stenen.

Plan je route

Longboarden in Nederland is vrij makkelijk qua routes plannen. Zolang je een beetje een schoon pad hebt, kun je makkelijk een route kiezen. Vooral omdat er in Nederland zoveel fietspaden zijn is er altijd wel een mooie route in de buurt. Zodra je een leuke route hebt bedacht, hoef je maar op je longboard te stappen en je kunt gaan.

Maar hoe start je dan?

Longboarden lijkt in het begin vaak lastig, omdat je een been moet kiezen om op te steunen. Hiervoor is wel een hele handige tip. Zet je benen naast elkaar en leun langzaam naar voren. Zodra je ver genoeg naar voren hangt en je balans begint te verliezen merk je dat je jezelf opvangt met een van je benen. Dat is je dominante been, waar je op wil gaan steunen met longboarden. Nu je weet welke van je benen je voorop zet, kun je vertrekken. Met je voet voorop, ongeveer rond de hoogte van je voorwielen, kun je jezelf afzetten met je andere been. Daarna is het voor jezelf kijken wat je de fijnste manier van steppen vind. En als je toch denkt dat je andere been voor fijner is, probeer het! Longboarden kost eventjes tijd om onder de knie te krijgen, maar zodra dat is gelukt kun je zo voor kilometers aan een stuk doorgaan.

Laatste aandachtspunten

Tijdens het longboarden is het altijd belangrijk om om je heen te kijken, zodat je veilig onderweg bent. Belangrijke dingen om op te letten is fietsers, omdat je zelf vaak over fietspaden zult gaan. Verder natuurlijk wandelaars of misschien wel losse takken op de weg. Vergeet niet dat je natuurlijk ook op je bord moet letten. Controleer altijd voordat je vertrekt of je willen goed vastzitten en dat ze nog goed rollen. Het zou heel vervelend zijn om onderweg te merken dat je longboard toch niet rolt zoals je zou willen.

Voor meer leuke dingen die je kunt doen in je vrije tijd, kijk dan eens hier!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here