Jaloezieën: dit zijn de mogelijkheden die jij hebt!

0
364
jaloezieën met vrouw

Jaloezieën worden vandaag de dag steeds vaker als raamdecoratie gebruikt. Toch is niet iedereen van mening dat dit ook tot raamdecoratie gerekend mag worden. Sommige mensen zien jaloezieën namelijk alleen als zonwering. Vroeger was het inderdaad gebruikelijk om jaloezieën als zonwering te gebruiken. We zien vandaag de dag echter steeds vaker dat mensen het ook als raamdecoratie gebruiken. En dat kan natuurlijk ook prima. Met jaloezieën kun jij het immers lekker donker maken in een ruimte. Daarnaast houd je met deze raamdecoratie ook nog eens de zon buiten. Je slaat dus eigenlijk twee vliegen in één klap. Wil jij nieuwe jaloezieën voor jouw ramen? Dan merk je in jouw zoektocht al snel dat er verschillende mogelijkheden hebt. Wij zetten ze hieronder voor jou op een rijtje!

Jaloezieën van aluminium of kunststof

Heb jij al de nodige jaren jaloezieën voor (een aantal) ramen in jouw woning hangen? Dan is de kans groot dat deze van aluminium of kunststof zijn. Deze jaloezieën waren vroeger namelijk ongekend populair. Ze waren niet al te duur in de aanschaf en daarnaast dezen ze gewoon goed hun werk. Het bedienen van deze raamdecoratie gaat ook nog eens bijzonder makkelijk. Met een touwtje beweeg jij de jaloezieën op en neer en met het stangetje aan de zijkant draai jij deze raamdecoratie open en dicht. Bovendien is het onderhoud ervan niet echt lastig. In dit artikel vind je enkele tips om ze schoon te maken. Jij maakt jaloezieën van kunststof of aluminium namelijk eenvoudig schoon met een vochtige doek.

Houten jaloezieën

De laatste jaren zijn houten jaloezieën aan een opmars begonnen. Mensen laten jaloezieën van aluminium en kunststof steeds vaker links liggen en kiezen voor houten jaloezieën. Op zich niet gek natuurlijk, want de lichtinval is een stuk natuurlijker bij houten jaloezieën. Hierdoor ontstaat er sneller een prettige sfeer in jouw woning. Sommige mensen denken dat het onderhoud van deze vorm van raamdecoratie lastiger is dan bij jaloezieën van kunststof of aluminium. Hout en water gaat immers niet samen. Jij kunt houten jaloezieën echter ook prima met een vochtige doek schoonmaken. Laat je hier dus zeker niet door weerhouden om houten jaloezieën aan te schaffen.

Laat jaloezieën op maat maken

Jaloezieën kunnen gebruikt worden als raamdecoratie voor nagenoeg ieder naam. Toch wordt er nog vaak gedacht dat jaloezieën standaard afmetingen hebben. Dat is echter niet het geval. Het is namelijk mogelijk om jaloezieën op maat te laten maken. Je kunt dit natuurlijk zelf proberen, maar dat is niet aan te raden. De kans is dan namelijk aanwezig dat deze raamdecoratie scheef gaat hangen. Dit ziet er natuurlijk niet mooi uit. Laat een gespecialiseerd bedrijf daarom altijd jouw jaloezieën op maat maken. In dat geval weet je namelijk zeker dat jouw raamdecoratie straks de juiste afmetingen heeft en recht hangt. Je voorkomt zo bijvoorbeeld dat niet jouw volledige raam bedekt wordt. Indien dat wel gebeurt, heb je natuurlijk ook niet veel aan jaloezieën.

Lees ook: Leuke tips voor het versieren van de kerstboom

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here