Zonnebril op sterkte kopen?

0
277

Nu de zon steeds sterker gaat schijnen en de terrassen weer open zijn; is het tijd om te flaneren met een mooie zonnebril op. Ook op een festival, komt naast een goede voorbereiding, een zonnebril ook erg goed van pas. Heb jij echter normaal gesproken een bril of lenzen, dan kan je ook gaan voor een zonnebril op sterkte. Dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen over te maken. Er zijn veel verschillende zonnebrillen op de markt en verschillende aspecten waar je op zou moeten of kunnen letten. In dit artikel lees je daar het een en ander over; waar moet je dan eigenlijk op letten?

UV bescherming

Een van de belangrijkste aspecten van een zonnebril is dat het UV bescherming geeft. Dit wordt vaak aangeduid met 100% UV ov UV300. UV straling kan namelijk op lange termijn slecht zijn voor de ogen. Een goede zonnebril blokkeert dit namelijk volledig, waardoor jouw ogen worden beschermd. Ga daarom voor een zonnebril van goede kwaliteit waarbij je ook zeker weet dat er een goede UV bescherming in zit. Anders is het namelijk alsnog schadelijk voor je ogen en zal je hier last van kunnen krijgen.

Let op de CE-markering

Een ander aspect om op te letten is de CE-markering. Dit is gevolgd door een cijfer van 0 tot 4. Het geeft de kleurenintensiteit van de glazen weer, wat ook wel betekent in hoeverre jouw ogen beschermd worden tegen verblinding. Het is belangrijk dat het nummer zo hoog mogelijk is, en eigenlijk minimaal CE 3. Een bescherming van CE 0 wil zeggen dat er tot 20% absorptie van het licht is en een CE 4 wil zeggen dat ongeveer 95% van het licht geabsorbeerd wordt. De kleur van de glazen heeft eigenlijk niks te maken met de bescherming, CE-markering en de UV bescherming.

Op zoek naar een echt goede zonnebril op sterkte?

Er zijn inmiddels veel webshops die beweren dat ze (zonne)brillen op sterkte maken van een hoge kwaliteit. Natuurlijk kan het zo zijn dat er een aantal goede webshops tussen zitten en dat het goede modellen zijn, maar het grote nadeel is dat je niet kan passen en je het dus ook niet zomaar kan retourneren omdat het nou eenmaal op jouw sterkte is gemaakt. Ga hiervoor dan ook naar de lokale opticien en laat je een zonnebril aanmeten. Zo weet je zeker dat de zonnebril van goede kwaliteit is. Hiermee steun je ook nog eens de lokale ondernemer; wat wil je dan eigenlijk nog meer? Het is van groot belang om goed voor je ogen te zorgen en ze de juiste bescherming te geven om te zorgen dat jouw ogen zo lang mogelijk zo goed mogelijk werken. Dit is fijn en belangrijk, dus let goed op wanneer je een zonnebril koopt.

 

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here