Een Garmin horloge of toch liever een ander dames horloge kopen?

0
317
garmin sporthorloge

Als je op zoek bent naar een geschikt dameshorloge, wacht je een behoorlijke uitdaging! Eén blik in Google leert je dat je een veelzijdigheid aan keuzemogelijkheden hebt. Niet alleen qua soorten, maten en vormgeving maar ook wat betreft de verschillende merken. Ieder zichzelf respecterend merk heeft wel een horloge op de markt gebracht. Denk bijvoorbeeld aan het merk Garmin. Van oorsprong een één van de grootste fabrikanten van GPS-apparaten maar de laatste jaren ook producent van smartwatches, sporthorloges en activity trackers. Dit brengt natuurlijk heel veel voordelen met zich mee maar maakt de keuze er niet makkelijker op. In dit blog gaan we proberen een antwoord te geven op de vraag of je een Garmin horloge of toch liever een ander dames horloge gaat kopen.

Een horloge voor dames, waar let je op?

Eén van de belangrijkste punten van aandacht bij het kopen van een horloge voor dames is de uitstraling. Een dameshorloge moet passen bij de kleding, de accessoires, de andere sieraden en de uitstraling. Niet alleen de afmetingen van het uurwerk spelen een rol maar ook het bandje is van groot belang. Heeft de dame in kwestie namelijk een hele smalle pols dan zal een groot horloge hoogst waarschijnlijk vreselijk misstaan. Hoe mooi het uurwerk ook is. Er zijn dus best een aantal zaken om rekening mee te houden als je een horloge voor dames gaat kopen.

Analoog of digitaal horloge kopen?

De andere keuze die je moet maken als je op zoek bent naar een dameshorloge is of de voorkeur uitgaat naar een analoge- of digitale optie. Digitale horloges maken gebruik van een batterij en werken volgens het quartz principe. Een analoog horloge is in de meeste gevallen een mechanisch uurwerk. Dit is in veel gevallen de duurdere optie maar hierbij moet je jezelf realiseren dat de werking veel preciezer is. Met betrekking tot de uitstraling is er een groot onderscheid tussen een analoge- of digitale horloge. Bij een analoog uurwerk is de uren- en een minutenwijzer zichtbaar afgebeeld in (Romeinse) cijfers en symbolen. De tijd op een digitaal horloge wordt aangegeven in cijfers.

Een analoog horloge wordt vaak gedragen bij formele gelegenheden. Een digitaal horloge heeft een wat meer sportieve uitstraling en wordt vaak gedragen op de zogenaamde “casual momenten”. In veel gevallen is een digitaal horloge een wat stevigere uitvoering en is bestand tegen water.

Toch liever een Garmin horloge kopen?

Eén van de voorbeelden van een digitaal horloge is een Garmin horloge. Zoals aangegeven wordt dit horloge geproduceerd door de welbekende fabrikant op het gebied van GPS apparaten. Dit zie je dan ook meteen terug in nauwkeurigheid van de metingen die de klokjes kunnen doen. Garmin horloges vallen onder de zogenaamde sporthorloges. Dat wil zeggen dat ze steviger en vaker waterdicht zijn dan smartwatches. Daarnaast zijn deze horloges ook uitgerust met fysieke knoppen wat het bedienen nét even makkelijker maakt. De Garmins zijn uitgerust met functionaliteiten als bijvoorbeeld een hartslagmeter een ademhalingsfrequentie, een zwemtracker of een afstandsmeter wat deze horloges erg geliefd maakt bij sporters. Daarnaast heeft de Garmin dames versie een flinke reeks aan gezondheidstrackers speciaal gericht op vrouwen en een hele elegante uitstraling wat bij smartwatches of andere horloges nog wel eens wil ontbreken.

Je ziet dat er heel wat komt kijken bij het kopen van een dameshorloge. Wat gaat het voor jou worden? Een Garmin horloge of toch liever een ander dameshorloge……….

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here