De lekkerste recepten zonder vlees

0
254

Met de Nationale Week Zonder Vlees voor de deur hebben we een aantal heerlijke vegetarische en veganistische recepten voor je op een rijtje gezet. In vegetarische gerechten gebruik je geen vlees, in veganistische geen enkel dierlijk product, dus bijvoorbeeld ook geen melk, kaas of honing. Minder vlees eten is ontzettend goed voor een beter milieu en natuurlijk ook voor dierwelzijn. Hier vind je vier recepten die je in een handomdraai op tafel zet.

1. Vegetarische lasagne

Een echte Italiaanse klassieker: de lasagne. Normaal gesproken gemaakt met gehakt, maar ook zonder vlees hartstikke lekker. Gebruik in plaats van gehakt bijvoorbeeld spinazie. Deze kun je uit de diepvries halen en na het ontdooien zo over je lasagnebladen verdelen. Met wat gezeefde tomaten, mascarpone en melk maak je een heerlijke bolognese saus. Zet het ongeveer een halfuur in de oven, strooi daarna nog wat geraspte kaas erover en je lasagne is klaar!

2. Veganistische gevulde paprika

Onder de veganisten is hij erg geliefd: de gevulde paprika. Makkelijk om te maken en het ziet er ook nog eens leuk uit. Snij je paprika’s doormidden en vul ze met bonen, mais, tomaten en noten. Voeg wat kruiden, knoflook en ui toe voor de smaak. Kook genoeg rijst om je paprika’s mee op te vullen en doe dit samen met de andere ingrediënten in iedere helft. Nog even een halfuur in de oven en je gevulde paprika is klaar om gegeten te worden. Serveer eventueel met nachochips of een salade.

3. Gevulde groentesoep

Heb je nog groentes over? Maak er dan soep van. Met bijvoorbeeld prei, wortel, bleekselderij en ui maak je een heerlijke groentesoep. Natuurlijk gebruik je groentebouillon en geen vleesbouillon om de soep op smaak te brengen. Voor extra vulling kun je bijvoorbeeld noedels of vegetarische balletjes toevoegen. Hoe langer je de soep laat trekken, hoe sterker de smaak zal zijn, maar als je echt trek hebt kun je al binnen twintig minuten aan tafel.

Lees ook: Koken met resten om voedselverspilling tegen te gaan.

4. Veganistische noedels met tofu

Binnen een kwartier een veganistisch gerecht op tafel? Het kan! Tegenwoordig zijn allerlei soorten veganistische pasta te koop, waaronder kant en klaar varianten. Deze hoef je niet meer voor te koken en kunnen dus zo in de wok pan. Gooi er tofu en groentes bij en tot slot nog een saus naar keuze. Serveer met bijvoorbeeld cassave kroepoek of strooi er wat cashewnoten overheen. Opdienen doe je natuurlijk in een kommetje en met eetstokjes.

Eet smakelijk!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here